Auto zwaar beschadigd door illegaal vuurwerk in Oss

Foto: Gabor Heeres

Auto zwaar beschadigd door illegaal vuurwerk in Oss

OSS – In het straatje Achter De Vuurloze in het centrum van Oss is dinsdagavond voor de tweede keer in korte tijd een auto volledig vernield nadat zich een explosie had voorgedaan.


Foto: Gabor Heeres

Rond 22.40 zou door een onbekende zwaar vuurwerk in de auto zijn gegooid waarna dit is ontploft. De brandweer werd opgeroepen voor een autobrand aan de Sint Sebastiaanstraat maar al snel bleek van een daadwerkelijke brand geen sprake. Wel was een enorme ravage het gevolg. Glassplinters vlogen tientallen meters in de rondt, diverse ramen sprongen, het dak raakte ontzet, de voorruit volledig verbrijzeld en het dakraam werd uit de Volkswagen Tiguan geblazen.

In de bijrijdersstoel zat een enorm gapend gat omdat daar het explosief vermoedelijk was ontploft. Wonder boven wonder bevond zich ten tijde van de explosie niemand in de buurt en raakte er niemand gewond. De gebruiker van de auto heeft de leasemaatschappij in kennis gesteld om ervoor te zorgen dat deze wordt afgevoerd. Het is niet voor het eerst dat zich in deze wijk een dergelijk voorval voordoet. Op 23 november j.l. ontplofte ook al zwaar vuurwerk bij of in een auto die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan De Oude Vest. Ook daar was een enorme schade het gevolg. Hemelsbreed zijn beide locaties slechts 100 meter van elkaar verwijderd.

Of de twee soortgelijke voorvallen iets met elkaar te maken hebben is ons niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.