Noodverordening? Toch weer auto in vlammen op in Veen

Foto: Iwan van Dun

Noodverordening? Toch weer auto in vlammen op in Veen

VEEN – Opnieuw is in het Brabantse dorp Veen een sloopauto afgebrand op de beruchte kruising aan de Witteboomstraat. Er geldt sinds korte tijd een noodverordening in het dorp maar daar trekt niet iedereen zich wat van aan.


Foto: Iwan van Dun

De noodverordening houdt onder meer in dat mensen van buiten het dorp geweerd worden. Verder geldt een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen en is het verboden om objecten op zak te hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Op overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro. De maatregel geldt tot en met zaterdag 2 januari middernacht.

De politie is maandagavond met tientallen agenten ter plaatse. Toegangswegen zijn afgezet en in het dorp rijden politievoertuigen af en aan.