Noodverordening in Veen afgekondigd wegens aanhoudende overlast

Foto: Marcel van Dorst

Noodverordening in Veen afgekondigd wegens aanhoudende overlast

VEENDe gemeente Altena heeft zondag een noodverordening afgekondigd voor het dorp Veen, dat de afgelopen nachten is geteisterd door overlast. Zaterdagavond ging opnieuw een sloopauto in vlammen op en werd er vuurwerk afgestoken, wat afgelopen week vaker voorkwam. Tot en met 2 januari mogen mensen “die niets in Veen te zoeken hebben” het dorp niet in.


Foto: Marcel van Dorst

De verordening is zondag om 17.00 uur ingegaan en blijft gelden tot en met zaterdag 2 januari. Onder de verordening geldt ook dat mensen op straat geen spullen bij zich hebben die zij als wapen kunnen gebruiken.

Daarnaast valt er ook een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen onder, maar dit gold eigenlijk al vanwege de coronamaatregelen. Het toegangsverbod is niet geldig voor mensen die in Veen wonen, die aantoonbaar in Veen werken of die in het openbaar vervoer aan het reizen zijn.

De politie controleert op de invalswegen naar Veen toe en stuurt mensen weg die er niets te zoeken hebben. Ook op de beruchte kruising is een aantal jongeren gevorderd te vertrekken.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 850601871


LEES OOK:

Burgemeester over stoken in Veen: ‘Het dieptepunt is bereikt’