Oproep burgemeester maakt weinig indruk, weer auto’s in brand Veen

Foto: Jack Brekelmans

Oproep burgemeester maakt weinig indruk, weer auto’s in brand Veen

VEEN – De nacht nadat burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena in een persverklaring had aangegeven maatregelen te nemen en op te roepen om kalmte was het wederom raak in Veen.


Foto: Marcel van Dorst

Nadat eerst tegen elf uur een auto in brand werd gestoken, gepaard met zwaar vuurwerk was het tegen één uur weer raak met een auto waar een paradetrailer achter hing. Beide gevuld met autobanden. De sfeer was minder grillig als de nacht ervoor.

“Hoe harder de roep om te stoppen, hoe harder we doorgaan” vertelt iemand uit de groep. Honderden keken toe, corona-maatregelen niet in acht genomen en geen mondkapjes. “We doen verder niemand kwaad en maken ons eigen feestje”.

De auto’s die in brand worden gestoken zijn sloopauto’s. Opgekocht gedurende het hele jaar, gevuld met autobanden en klaargezet om in de laatste dagen van het jaar in brand gestoken te worden, een jarenlange traditie.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 850601871


LEES OOK:

Burgemeester over stoken in Veen: ‘Het dieptepunt is bereikt’