(VIDEO) Burgemeester over stoken in Veen: ‘Het dieptepunt is bereikt’

Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

(VIDEO) Burgemeester over stoken in Veen: ‘Het dieptepunt is bereikt’

VEEN – “Het dieptepunt is bereikt.” Dat zegt burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena in een persverklaring na de onrustige nachten in Veen. De burgemeester bevestigde dat brandweerlieden zijn bestookt met vuurwerk en zijn vertrokken omdat ze zich niet meer veilig voelden.


Foto: Jurgen Versteeg

Eerder werd dat nog ontkent door de woordvoerder van de politie. De gemeente onderzoekt of er de komende dagen extra maatregelen genomen moeten worden. Wat de extra maatregelen zullen zijn wordt verder niet bekendgemaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging het weer helemaal los in het dorp. Een sloopauto werd in brand gestoken en er werd vuurwerk afgestoken. Dat gebeurde allemaal op de beruchte kruising van de Witboomstraat en de Van der Loostraat. Honderden dorpsbewoners kwamen daar bij elkaar. Ze hadden drank bij zich en er was harde muziek te horen. Corona-maatregelen werden niet nageleefd.

Omstanders zagen hoe zwaar vuurwerk naar de brandweer werd gegooid. Zaterdag was er veel onduidelijkheid of de hulpverleners nu wel of niet waren bekogeld met vuurwerk. De politie ontkende dit eerst, maar de burgemeester gaf het in zijn persverklaring toe.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 850601871