Brandweer uren bezig met brandende drugsbussen Leende

Foto: Rico Vogels

Brandweer uren bezig met brandende drugsbussen Leende

LEENDE – De brandweer is uren bezig geweest met twee brandende busjes gevuld met drugsafval. De voertuigen smeulden vrijdagmorgen nog steeds na. Verder onderzoek door de politie laat dus nog even op zich wachten. De wagens stonden in het buitengebied, aan de Strijperdijk, zo meldt de politie.


Foto: Rico Vogels

Donderdagavond omstreeks half tien kwam de melding binnen bij de meldkamer dat er twee busjes in brand stonden. Naast de brandweer kwam ook de politie ter plaatse. Behalve de twee voertuigen gingen ook meerdere containers in de vlammen op. Het leidde tot veel rook.

De politie doet onderzoek naar de toedracht en herkomst van de brandende voertuigen. Tijdens het blussen van de brand zagen de hulpverleners een auto wegrijden. Het is niet bekend of de mensen die erin zaten, iets met de brand of dumping van het drugsafval te maken hebben gehad. De politie is op zoek naar de bestuurder en naar getuigen. Later op de dag wordt mogelijk duidelijk wat er in de kleine vrachtwagen en het busje lag. Over de milieuschade is niets bekend.