Zwalkend NAC thuis onderuit tegen Dordrecht

Foto: Marcel van Dorst

Zwalkend NAC thuis onderuit tegen Dordrecht

BREDA – Een zwalkend en zwak NAC heeft zondagavond thuis tegen hekkensluiter Dordrecht drie kostbare punten verloren. In extremis schoot Dordrecht speler Richie Musaba de 0-1 tegen de touwen.


FC Dordrecht player Richie Musaba scores the 0-1 during the match NAC – Dordrecht. Foto: Marcel van Dorst

Het wil maar niet lukken met de Bredase selectie. Na een zeer slechte partij vorige week tegen Top Oss was het zondagavond niet veel beter. Het spel was wederom erbarmelijk. NAC speelde grote delen van de wedstrijd inspiratieloos. Als een ploeg zonder vertrouwen. Pas na 43 minuten creëerde NAC de eerste serieuze kans uit veldspel. Een steekbal van Lewis Fiorini belandde bij Mario Bilate die op doelman Athony Swolfs schoot. Een minuut of vijf eerder had de spits ook kunnen scoren, toen hij een foute terugspeelpass onderschepte, maar de bal voorbij de uitkomende doelman net naast het lege doel mikte. Dat terwijl de bezoekers ook serieuze kansen kregen. 

Aan de andere kant speelde invaller Nikolas Agrafiotis zich knap vrij en dwong Nick Olij tot een fraaie redding. In de laatste vijf minuten gooide Steijn al zijn kaarten op tafel en bracht hij aanvaller Pjotr Kestens voor verdediger Riera. Alles of niets. Het werd het laatste.

Opstelling NAC: Olij; Schouten (78. Mashart), Rösler, Riera (86. Kestens), Rutten; Fiorini, Malone, El Allouchi; Buffonge (58. Venema), Bilate, De Rooij (58. Dogan)