(VIDEO) Brandweer en politie stuiten op middelgroot drugslab in Nieuwendijk

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO) Brandweer en politie stuiten op middelgroot drugslab in Nieuwendijk

NIEUWENDIJK – Een melding van een brandgerucht heeft woensdagmiddag in Nieuwendijk geleid tot de vondst van een middelgroot drugslab. Voorbijgangers zagen uit een loods aan de Zandstraat rook komen en waarschuwde de brandweer.


De omgeving werd ruim afgezet. Foto: Marcel van Dorst

Eenmaal ter plaatse vertrouwde de brandweer het niet en ook de politie had idee dat het niet om brand ging. Direct daarop werd de locatie verlaten en bewaakt en werd er groot opgeschaald naar een GRIP1 situatie. De omgeving werd ruim afgezet en in een straal van tweehonderd meter moesten bewoners hun huizen verlaten.

Onder begeleiding van het arrestatieteam werd het terrein schoongeveegd en werden de loodsen binnengevallen. Daar werd, volgens politiewoordvoerder Willen-Jan Uitdehage, een middelgroot drugslab aangetroffen. Het lab was in werking, “er stonden nog dingen te pruttelen”, maar er werden geen verdachten aangetroffen.

Tegen de klok van zeven uur konden bewoners weer terug naar hun huizen. Het lab zal donderdagochtend worden ontmanteld. Wat er in het lab werd geproduceerd is wel bekend bij de politie maar wordt in het belang van het onderzoek nog niet kenbaar gemaakt.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 850601871