Politie houdt man aan na massale klopjacht in Bredase wijk Hoge Vucht

Foto: Marcel van Dorst

Politie houdt man aan na massale klopjacht in Bredase wijk Hoge Vucht

BREDA – De politie heeft woensdagavond en -nacht in de Bredase wijk Hoge Vucht gezocht naar een man die eerder op de avond met zijn auto vluchtte bij een routinecontrole. Dit deed ze met veel mensen en wagens. Tegen één uur werd er iemand in een flatwoning aan het Groenedijkplein aangehouden, maar het is niet duidelijk of het om de gezochte man ging.

Foto: Marcel van Dorst

Buurtbewoners hoorde harde knallen en zagen een auto met piepende banden wegrijden. Zij gaan ook van een schietincident uit maar volgens de politiewoordvoerder was dat niet het geval.

Agenten hadden zware kogelwerende vesten aan en hielden iedereen aan die de wijk Hoge Vucht wilde verlaten. De auto van de verdachte werd later teruggevonden op de kruising van de Zandhovenstraat en Tussen de Dijken. Daar liet de verdachte zijn voertuig, een grijze Seat Leon, achter en ging te voet verder.