Nieuwe strengere maatregelen tegen het corona-virus

archieffoto

Nieuwe strengere maatregelen tegen het corona-virus

Hoewel het aantal nieuwe positieve tests al een paar dagen achtereen afneemt, vindt het kabinet dat het coronavirus toch niet voldoende wordt teruggedrongen. Daarom zijn dinsdagavond extra maatregelen afgekondigd. Een overzicht van de maatregelen die woensdag om 22.00 uur ingaan en in ieder geval twee weken gelden.

Advies: blijf zoveel mogelijk thuis
Het algemene advies van het kabinet is om zoveel mogelijk thuis te blijven. “Ga dus in je eentje naar de supermarkt en niet winkelen voor de lol. Vraag jezelf steeds af: moet ik echt naar buiten?”, aldus premier Mark Rutte.

Publieke ruimtes voor twee weken dicht
Publieke ruimtes moeten voor twee weken sluiten. Dat geldt voor zowel binnen- als buitenruimtes. Denk daarbij aan theaters, musea, casino’s, bioscopen, dierentuinen, pretparken, seksclubs en zwembaden. Winkels mogen wel openblijven en ook contactberoepen kunnen worden uitgevoerd. Sportscholen blijven ook open, maar individuele groepslessen mogen niet.

Buiten maximaal met twee mensen
Waar je vanaf half oktober met maximaal vier personen op straat mocht zijn wordt dat vanaf woensdagavond teruggebracht tot maximaal twee personen. Een uitzondering geldt voor kinderen tot en met twaalf jaar of mensen uit hetzelfde huishouden.

Thuis maximaal twee gasten per dag
Het dringende advies is om thuis maximaal twee gasten per dag te ontvangen, dat aantal lag op drie. Ook hier geldt een uitzondering voor kinderen tot en met twaalf jaar.