Drie bestelbussen failliet transportbedrijf Oss nu wel in lichterlaaie

Foto: Gabor Heeres

Drie bestelbussen failliet transportbedrijf Oss nu wel in lichterlaaie

OSS – Drie bestelbussen van transportbedrijf Star&Em uit Oss zijn zondagavond laat in vlammen opgegaan aan het Industriepark-Oost in Oss. Bij vermoedelijk dezelfde drie bussen is iets meer dan een week ook al geprobeerd brand te stichten. In elk geval het kenteken van een van de bussen kwam overeen.

Foto: Gabor Heeres

De voertuigen stonden zaterdagavond 24 oktober slechts twee straten verderop geparkeerd in de Vinkenstraat, hemelsbreed nog geen 200 meter van de brand zondagavond vandaan.

Waar het vorig weekend nog bij vermoedelijk slechts een poging bleef gingen zondagavond laat wel twee bussen volledig in vlammen op. De derde bestelbus vatte geen vlam maar of die bus wel schade heeft opgelopen is niet duidelijk. Volgens omwonenden waren de bestelbussen eerder deze week op deze plek aan het Industriepark-Oost neergezet en zouden ze sindsdien niet meer zijn verplaatst.

Een van de buurtbewoners kwam nog met een brandblusser op de brand af moer kon weinig meer uitrichten. De brandweer van Berghem wist de vlammen te bedwingen. Om over voldoende bluswater te beschikken werd een watertankwagen uit Heesch opgeroepen.

Het transportbedrijf is onlangs failliet verklaard en ook in het verleden gingen al eens bestelbussen van Star&Em in vlammen op. Wat dit alles met de brand van zondagavond heeft te maken is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak en heeft onder omwonenden een Burgernet bericht verspreid met een oproep aan getuigen om zich te melden.