(VIDEO) Twee ernstige ongevallen op A59 Made, auto rijkswaterstaat total loss

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO) Twee ernstige ongevallen op A59 Made, auto rijkswaterstaat total loss

MADE – Op de A59 bij Made zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee ernstige aanrijdingen gebeurd. Bij het eerste ongeval klapte een bestuurder van een personenauto achterop een rijdende vrachtwagen.

Het eerste ongeval. Foto: Marcel van Dorst

Door de klap belande de vrachtwagen op de middengeleiderail. De bestuurder van de personenauto raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was de weg richting Breda afgesloten. Ook was de linkerrijstrook van de andere rijrichting afgesloten.

Het tweede ongeval waarbij een auto van Rijkswaterstaat geramd werd. Foto: Marcel van Dorst

Een voertuig van Rijkswaterstaat stond aan de andere kant om de linkerrijstrook af te schermen. Een bestelauto zag de auto van Rijskwaterstaat te laat en ramde het voertuig. Door de klap werd de bestelwagen gelanceerd en sloeg meerdere malen over de kop om vervolgens tegen de vangrail tot stilstand te komen. De bestuurder van de bestelauto kwam bekneld te zitten en is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijdt.

In het voertuig van Rijkswaterstaat zat geen weginspecteur. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten. De politie doet onderzoek naar de toedracht van beide ongevallen.