Teststraat Breda vernield en medewerkers uitgescholden

Foto: Perry Roovers

Teststraat Breda vernield en medewerkers uitgescholden

BREDA – Bij de coronateststraat in Breda zijn meerdere vernielingen aangericht. Zo zijn er borden vernield en beklad. Ook medewerkers moesten het ontgelden.

Ook worden mensen die een test willen laten doen geïntimeerd en uitgescholden. Burgemeester Paul Depla is niet te spreken over de actie. “Te triest voor woorden.” Ook zaterdagmorgen bleken er weer borden besmeurd te zijn. Deze zijn door de gemeente weer schoongemaakt.

Ik kan er met mijn hoofd niet bij
“Ik kan er met mijn hoofd niet bij wat er in die mensen omgaat”, zegt Depla. “Mensen moeten vooral vinden en denken wat ze willen. Maar laat die mensen daar met rust. Ze doen gewoon wat er gevraagd wordt: je laten testen bij klachten.” “Het gaat over gezondheid en de mensen die zich daarvoor inzetten”, zegt hij. “Mensen die dat hinderen moeten zelf goed nadenken waar ze in godsnaam mee bezig zijn. Dit is niet goed en accepteren we niet.”