Geëvacueerde ouderen in Oosterhout mogen niet thuis slapen na brand in parkeergarage

Foto: Marcel van Dorst

Geëvacueerde ouderen in Oosterhout mogen niet thuis slapen na brand in parkeergarage

OOSTERHOUT – Bewoners van 28 appartementen in Oosterhout mogen zaterdagnacht niet in hun eigen bed slapen. Er is te veel schade na een brand die zaterdag in de ondergrondse parkeergarage van de flat woedde.

Foto: Marcel van Dorst

De bewoners van het ouderencomplex mochten onder begeleiding van de brandweer wel een pyjama en andere spullen die ze nodig hadden voor de nacht uit hun huis halen. “Het stinkt, het is vies en er moet eerst schoongemaakt worden,” zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio tegenover Omroep Brabant.

Zaterdagochtend vatte een van de geparkeerde auto’s die in de garage stond vlam en het vuur sloeg over naar andere wagens. Waarschijnlijk zijn alle auto’s total loss. Maandag zullen alle auto’s uit de garage gehaald worden.

Bewoners uit het complex worden geëvacueerd. Foto: Marcel van DorstLEES OOK:

Ouderen geëvacueerd na autobrand in parkeerkelder in Oosterhout