Armeense demonstranten blokkeren snelwegen aan Belgische grens

Demonstranten bij grensovergang Hazeldonk. Foto: Tom van der Put

Armeense demonstranten blokkeren snelwegen aan Belgische grens

HAZELDONK – Groepen Armeense demonstranten hebben vrijdagochtend vanaf 07.30 uur aan de Belgische grens de snelwegen A76 bij Stein en de A16 bij Hazeldonk geblokkeerd. Daardoor ontstonden lange files.


Bij Hazeldonk worden beide rijrichtingen geblokkeerd, volgens de organisatie door enkele honderden demonstranten. De ANWB vraagt automobilisten rekening te houden met vertraging. Een woordvoerster van de politie in West-Brabant bevestigde dat “een flink aantal demonstranten” op de weg staat en de politie ter plaatse is om de weg vrij te maken. Een woordvoerster van de gemeente Breda kon nog niet zeggen of er een demonstratie bij de gemeente was aangemeld.