Grote brand in varkensstal in Sterksel

Foto: Rico Vogels

Grote brand in varkensstal in Sterksel

STERKSEL – Bij een grote brand in een varkensstal in Sterksel zijn dinsdag 450 varkens omgekomen. De dieren zijn waarschijnlijk door de rook om het leven gekomen. De brandweer wist zeshonderd varkens te redden. Rond kwart over zeven liet de brandweer weten de brand onder controle te hebben.

Foto: Rico Vogels

De brandweer schaalde op naar een grote brand. De brand woedde in het achterst gedeelte van de stal. In het voorste gedeelte zaten ruim zeshonderd varkens, deze bleven ongedeerd.

De brandweer liet al vrij snel weten dat het aannemelijk was dat de dieren in het achterste gedeelte allemaal waren overleden. “Gezien de rook in de stal gaan we ervan uit dat die varkens het allemaal niet hebben overleefd”, zei een woordvoerder van de brandweer.