Malafide ketelbouwer uit Tilburg spil in grote drugszaak

Foto: Toby de Kort

Malafide ketelbouwer uit Tilburg spil in grote drugszaak

TILBURG – De politie heeft dinsdagochtend invallen gedaan in het hele land in de zaak tegen een malafide ketelbouwer uit Tilburg. In zijn woonplaats zijn drie invallen gedaan in bedrijfspanden, vertelt de politie. De man is aangehouden, evenals zijn compagnons.


Foto: Toby de Kort

De man uit Tilburg zou ketels maken die gebruikt worden voor het maken van synthetische drugs in drugslaboratoria. Naast Tilburg zijn invallen gedaan in Utrecht, Den Haag en Rotterdam. In totaal gaat het om twintig panden en woningen. Eén daarvan is aan de Tilburgse Ledeboerstraat, bij het bedrijf Jerbri Metaal op industrieterrein Kraaiven in Tilburg.

Hoeveel mensen er precies zijn aangehouden is nog onduidelijk. De eerste invallen zijn uren geleden gedaan. Het onderzoek duurt nog de hele dag.