Onmachtig PSV houdt punt over aan ontmoeting met Heracles

Foto: Marcel van Dorst

Onmachtig PSV houdt punt over aan ontmoeting met Heracles

ALMELO – PSV heeft in Almelo niet weten te winnen van Heracles. Na een slechte eerste helft kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een 1-1 en daarmee liep PSV voor de eerste keer in het huidige seizoen tegen puntenverlies aan. Voor rust scoorde Heracles via Rai Vloet uit een penalty en na rust deed Philipp Max voor PSV hetzelfde.


Heracles player Teun Bijleveld (L), PSV player Bruma (R). Foto: Marcel van Dorst

Opvallend bij de bezoekers was dat trainer Roger Schmidt behoorlijk wat wijzigingen had doorgevoerd ten opzichte van de thuiswedstrijd van vorige week tegen FC Emmen. Zo werd Mohamed Ihattaren in de aanval geposteerd naast Cody Gakpo en kregen Michal Sadilek, Bruma, Mauro Junior en Nick Viergever een basisplaats.

Het spel van PSV oogde wat onwennig – wellicht een gevolg van de vele wisselingen – want de club uit Eindhoven werd nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft. Heracles had alles goed onder controle, maar kwam zelf ook niet al te vaak in scoringspositie.

Een strafschop, na discutabel hands van Viergever, bracht daar echter verandering in. De verdediger was ervan overtuigd dat hij de bal met zijn schouder toucheerde, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis was onverbiddelijk en wees naar de stip. De VAR ging na het bestuderen van de beelden uiteindelijk mee in het besluit van de arbiter en vervolgens was het Rai Vloet die Heracles op voorsprong schoot.

Even dacht Heracles vlak voor rust nog op 2-0 te komen. Een fraaie actie en treffer van Adrian Szöke werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Donyell Malen, Noni Madueke en Ryan Thomas moesten in het tweede bedrijf PSV weer terug in de wedstrijd brengen. Het wierp al snel zijn vruchten af, aangezien Madueke vijf minuten na rust een strafschop versierde, die benut werd door Philipp Max: 1-1.

Heracles player Adrian Szoke scores but it was offside. Foto: Marcel van Dorst

Na een energiek begin van PSV in de tweede helft, bleef een stormloop op het Heracles-doel uit. Net zoals in de eerste helft kwam de thuisploeg in verdedigend opzicht weinig in de problemen. De formatie van Frank Wormuth stond als een huis, maar miste stootkracht voorin om PSV pijn te kunnen doen. Ook het inbrengen van de veelbesproken Silvester van der Water – die door het thuispubliek werd uitgefloten toen hij het veld betrad – maakte geen verschil.

Tegen FC Emmen pakte PSV in de laatste seconde van de wedstrijd nog de drie punten, maar op bezoek bij Heracles bleef een late treffer uit. Zo lijdt PSV met het gelijkspel het eerste puntenverlies van het seizoen, na twee overwinningen op rij.