Zes aanhoudingen na vondst zwaar vuurwerk bij Willem II stadion

Foto: Toby de Kort

Zes aanhoudingen na vondst zwaar vuurwerk bij Willem II stadion

TILBURG – In de bosjes bij het trainingsveld van Willem II in Tilburg heeft de politie donderdagavond zeer zwaar vuurwerk gevonden met bijbehorende stellages om de zogeheten mortierbommen af te schieten. Er zijn zes tot zeven mensen aangehouden in de directe omgeving waar het vuurwerk is aangetroffen.


Foto: Toby de Kort

Volgens een getuige werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen om de explosieven onschadelijk te maken. Brandweerlieden en ambulancepersoneel stonden in de Bernhard Leenestraat klaar om bijstand te verlenen.

De vondst werd rond half elf gedaan. Volgens de getuige bestonden de stellages uit houten kisten met daarop enkele gekleurde plastic pijpen, bedoeld om de mortierbommen mee af te schieten. Het vuurwerk is door de EOD rond middernacht vanuit de bosjes naar het trainingsveld gebracht en in vonkvrije zakken gestopt. Er is een speciaal vervoersbedrijf opgeroepen om de mortierbommen af te voeren