(VIDEO) Weer ongeval op horrorkruising Vijf Eikenweg Oosterhout

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO) Weer ongeval op horrorkruising Vijf Eikenweg Oosterhout

OOSTERHOUT – Het zou zo maar eens het laatste ongeval kunnen zijn op de beruchte kruising Vijf Eikenweg met de Ketenbaan in Oosterhout. Daar was het donderdagochtend weer raak.

Foto: Marcel van Dorst

Een bestuurster, komende vanaf de Ketenbaan, wilde oversteken met haar auto maar zag een bestelbus op de Vijf Eikenweg over het hoofd. Een aanrijding was onvermijdelijk. Door de klap belandde de bestelauto op de kop op de weg. Schade was er genoeg, gewonde gelukkig niet. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Naar verluidt starten de werkzaamheden om deze kruising te veranderen naar een rotonde komende week.

Momenteel is er sprake van een voorrangskruising: doorgaand verkeer mag 80 km per uur, terwijl auto’s vanaf de Ketenbaan vaak vanuit stilstand de Vijf Eikenweg op moeten rijden.  Wethouder Witte denkt dat een rotonde de situatie een stuk veiliger maakt. “Het probleem is vooral de snelheid, die wordt er door rotonde uitgehaald. Bovendien is daar, op het punt van de Seterse Hoeve, veel recreatieverkeer. Fietsers, ruiters en wandelaars kunnen zo veiliger de weg oversteken.  Het wordt overzichtelijker. Maar natuurlijk is dit geen garantie dat er nooit meer iets gebeurt.“

De kruising word een rotonde. Foto: Marcel van Dorst