Dertien activisten Animal Rebellion opgepakt bij ZLTO Den Bosch

Foto: Iwan van Dun

Dertien activisten Animal Rebellion opgepakt bij ZLTO Den Bosch

DEN BOSCH – Activisten van Animal Rebellion voerden maandag actie bij en in het pand van boerenorganisatie ZLTO in Den Bosch. Ze eisten een gesprek met de voorzitter van de organisatie. Rond halfeen greep de politie in. Dertien demonstranten, die zich binnen hadden vastgeketend en weigerden te vertrekken, werden opgepakt voor huisvredebreuk.


Foto: Iwan van Dun

“We wisten dat ze actief zijn in en rond Den Bosch dezer dagen. We hadden wel verwacht dat ook hier iets zou gaan gebeuren”, vertelt Erik Martens van de ZLTO. “Samen met de algemeen directeur heb ik de mensen te woord gestaan.” De actievoerders wilden dat de ZLTO zou erkennen dat de veehouderij één van de grootste bijdragers is aan de klimaatcrisis.