Bouwkraan van Budelse aannemer valt om in Heel

Foto: WDG

Bouwkraan van Budelse aannemer valt om in Heel

HEEL – Een bouwkraan van het Budelse bedrijf Vlassak is maandagmiddag in het Limburgse Heel omgevallen en op huizen in aanbouw terechtgekomen. De schade is groot, maar niemand raakte gewond bij het ongeluk.

Foto: WDG

Het horizontale deel van de kraan kwam in een tuin terecht, waar volgens de Limburgse regionale omroep L1 net een kind van drie jaar aan het spelen was. De peuter werd op een halve meter gemist. Wel werden een schuur, een steiger en een woning in aanbouw geraakt. Ook trok de vallende kraan een stroomkabel los, waardoor een aantal woningen zonder elektriciteit zit.

De woordvoerder van de Brabantse aannemer zegt nog niks te weten over de oorzaak. Vlassak is de aannemer van het nieuwbouwproject en werkt met eigen materiaal en personeel op de locatie.