Plofkraak op geldautomaat in Kaatsheuvel

Foto: Iwan van Dun

Plofkraak op geldautomaat in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel is woensdagnacht een geldautomaat van de Rabobank opgeblazen. Dit gebeurde rond vier uur. Een half jaar geleden werd op dezelfde plek al een afstortkluis met explosieven opgeblazen.

Foto: Iwan van Dun

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig en doet onderzoek naar mogelijk rest explosieven. Eind maart werd er ook al een plofkraak gepleegd op deze locatie. Toen werd een zogenoemde afstortkluis met explosieven opgeblazen. Die bevond zich in de gevel van de bank, naast de geldautomaat. 

Buurtbewoners hoorden drie of vier flinke knallen. Na de eerste ontploffing zouden de drie daders flink hebben gejoeld. Het drietal is na de kraak per scooter gevlucht in nog onbekende richting. De schade aan de bank en omgeving is groot.De woningen boven de geldautomaat werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners zijn in het nabijgelegen gemeentehuis opgevangen.