Auto in sinkhole na dubbele waterleidingbreuk in Boxtel

Foto: Remco Rooijakkers

Auto in sinkhole na dubbele waterleidingbreuk in Boxtel

BOXTEL – Een auto is donderdagochtend in een gat in de weg – een zogenoemd sinkhole – beland aan het Dommeloord in Boxtel. Dit gebeurde na een dubbele waterleidingbreuk.


Foto: Remco Rooijakkers

Inmiddels is de BMW welke gezonken was in het sinkhole getakeld door de bergingsdienst, deze wordt naar een BMW garage gebracht.

Medewerkers van Brabant Water zijn druk doende om de breuk te repareren, daarvoor moest eerst het water opgezogen worden. Brabant Water heeft een water tap punt gemaakt om zo tijdelijk de bewoners van de Dommeloord te voorzien van drinkwater. Bewoners van die straat lopen af en aan om emmers met water te vullen. Een medewerker van Brabant Water laat ter plaatse weten dat de storing zeker tot 13:00 gaat duren, mogelijk langer. Er zijn ongeveer twintig woningen getroffen door de storing.