Ook een grijze Piet wordt niet geaccepteerd door KOZP

Geen zwarte maar grijze Piet in Breda. Foto: Marcel van Dorst

Ook een grijze Piet wordt niet geaccepteerd door KOZP

BREDA – De actiegroep Breda Kan Het, gelieerd aan het landelijk opererende Kick Out Zwart Piet (KOZP), kondigt acties aan in Breda. De stad kan weleens, aldus een persverklaring, het ‘epicentrum worden van het anti-Zwarte Pieten protest in het land’. De acties zullen volgens de opstellers van het stuk de nodige impact hebben staat op de site van BN de Stem te lezen.


KOZP accepteert niet dat er langzaamaan van zwarte Piet overgegaan wordt op grijze Piet. Actiegroep Breda Kan Het ziet ook in Grijze Piet een racistische uiting: ,,Het sinterklaascomité houdt vast aan een uiterlijk waarbij de link met blackface nog steeds overduidelijk overeind blijft. Dat is niet acceptabel.”