(VIDEO) Beruchte Haagse drugsbaas Piet S. opgepakt

Foto: Iwan van Dun

(VIDEO) Beruchte Haagse drugsbaas Piet S. opgepakt

DEN HAAG / DEN BOSCH – Politie en openbaar ministerie in Den Haag zijn vandaag bezig met het afronden van een groot internationaal onderzoek tegen een van de grootste drugshandelaren van Nederland: Piet S., alias De Dikke. De actie gaat gepaard met veel invallen in binnen- en buitenland. De Haagse politie bevestigde zojuist meerdere arrestaties te hebben verricht.


Inval in Den Bosch – Foto: Iwan van Dun

Piet S., die zelf ook is opgepakt, geldt al jaren als een van de kopstukken uit de onderwereld. Hij werd in verband gebracht met grote drugshandel en onderwereldmoorden. Hoewel de politie het niet officieel bevestigt, lijkt S. nu te zijn ontmaskerd dankzij onderschepte berichten via Encrochat-telefoons zo staat op de site van de Telegraaf te lezen.

Op tientallen locaties – zoals in Den Bosch – zijn zeventien personen, in de leeftijd tussen 25 en 68 jaar, aangehouden. Naast de aanhoudingen werden er invallen gedaan op tientallen andere locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Daarbij zijn verdovende middelen, vuurwapens en contant geld aangetroffen. Ook werd er beslag gelegd op tientallen auto’s.