Auto door brand verwoest in Oss, politie doet onderzoek

Foto: Gabor Heeres

Auto door brand verwoest in Oss, politie doet onderzoek

OSS – Voor het eerst sinds lange tijd is in Oss weer eens ‘s nachts een auto uitgebrand. Rond 1.45 uur stond op het Perenhof in de wijk Ussen een Volkswagen Passat CC in lichterlaaie.

Foto: Gabor Heeres

Buurtbewoners wisten een van de twee auto’s die ernaast stonden geparkeerd snel weg te halen en daarmee erger te voorkomen. Voor een Ford Fiesta die aan de andere zijde van de brandende Volkswagen stond geparkeerd gold dit helaas niet en deze raakte wel beschadigd. De Passat CC zelf werd door de brand vrijwel zeker onherstelbaar verwoest. Ook sloegen de vlammen over op een struikenhaag.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en bluste de brand. Over de oorzaak is niets bekend. De politie is begonnen met een onderzoek en heeft onder omwonenden en gebruikers van de app en sociale media een Burgernet bericht verspreid met een oproep aan eventuele getuigen van verdachte zaken om die te melden. Eerder dit jaar en vorig jaar werd Oss geteisterd door een lange reeks van nachtelijke autobranden.

Webpagina
De politie lanceerde zelfs een speciale webpagina met informatie over het onderzoek naar de branden. De afgelopen maanden was het juist opvallend rustig met dergelijke meldingen terwijl voor zover bekend echter nooit iemand ervoor is aangehouden.