(VIDEO) Brutale inbraak De Paskaemer in Oosterhout, 40.000 euro aan kleding buitgemaakt

Videostill

(VIDEO) Brutale inbraak De Paskaemer in Oosterhout, 40.000 euro aan kleding buitgemaakt

OOSTERHOUT – In de nacht van maandag op dinsdag hebben minstens drie daders een brutale inbraak gepleegd op kledingwinkel De Paskaemer aan de Kerkstraat in Oosterhout. Op videobeelden is te zien hoe hardhandig de daders te werk gaan.


De schade aan de ruit is goed zichtbaar. Foto: Marcel van Dorst

Met een groet tegel wordt de ruit van de voordeur vernield waarna met een moker het gat groter word gemaakt. Daarna gaan twee daders de winkel in met een puinzak. De derde maakt het gat in de ruit nog groter.

Niet lang daarna gaat ook de derde dader naar binnen en graait een aantal dure jassen van de rekken. Alle kleding gaat in een grote puinzak die daarna door het gat geduwd wordt. De schade wordt door de eigenaresse geraamd op minimaal 40.000 euro. De daders gaan er daarna vandoor met een gereedstaande auto zo is op de beelden te zien.

Volgens de eigenaresse van de Paskamer, Judith, ligt er een groot deel van de inbraken aan de gemeente die de elektrische palen buiten werking heeft gesteld. “Die elektrische palen voorkomen dat er verkeer in de binnenstad kan komen. Daardoor worden inbraken minder aantrekkelijk want je kan er niet met de auto in de buurt komen. Sinds een aantal maanden heeft de gemeente besloten deze buiten werking te stellen waardoor het inbrekers wel heel makkelijk gemaakt wordt.”

Het is voor de Paskaemer al de tweede inbraak. Ook op 25 oktober van het vorige jaar werd er ingebroken. Na deze twee inbraken worden de veiligheidsmaatregelen aangescherpt volgens Judith; “we gaan rolluiken plaatsen om dit te voorkomen, weer een extra kostenpost.”

Foto: Marcel van Dorst