Inval in Sishalounge na melding over vuurwapen

Inval in Sishalounge na melding over vuurwapen

EINDHOVEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan in een Sisha lounge aan de Tongelresestraat in Eindhoven. De lounge zou vandaag de officiële opening hebben. Hierop hadden de gemeente samen goede en duidelijke afspraken gemaakt over de maximale hoeveelheid gasten die binnen mochten zijn vanwege de Corona maatregelen. 

Rond middernacht kreeg de politie een melding van een opstootje binnen waarbij mogelijk een vuurwapen betrokken zou zijn. Hierop schaalde de politie meteen groots op en kwamen met vele eenheden en agenten ter plaatsen. Onder andere twee hondengeleiders en de bereden politie vanuit het Stratumseind kwamen op de melding af. Toen de politie binnen trad werd al snel duidelijk dat de hoeveelheid mensen binnen ver, heel ver, over de afgesproken grens heen kwam. Alle gasten moesten het pand verlaten. Buiten werden ze allemaal gefouilleerd. Hierna werden ze weg gestuurd door de politie. Enkele mensen gaven hier geen gehoor aan. Hierop hebben de beredenen de mensen opzij gestuurd met behulp van hun paarden. Nadat alle mensen het pand uit waren heeft de politie nog binnen gezocht. Of er ook een vuurwapen werd aangetroffen is niet duidelijk. 

Volgens een aanwezige bezoeker zou er echter geen sprake geweest zijn van een opstootje. Deze gaf aan dat de sfeer heel gemoedelijk was. Ook zei deze bezoeker dat het niet druk was binnen. En dat de afstand goed gewaarborgd kon blijven. Volgens de bezoeker zou dit een plan van de gemeente geweest zijn om de melding te doen zodat ze een controle konden houden in het pand.