(VIDEO + FOTOSERIE) Grote brand in houtshredder op industrieterrein Waalwijk

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO + FOTOSERIE) Grote brand in houtshredder op industrieterrein Waalwijk

WAALWIJK – Op het industrieterrein aan de Van Hiltstraat in Waalwijk is woensdagmiddag rond drie uur brand uitgebroken rond een houtshredder. De brand woedt ook in een grote houtstapel op het bedrijfsterrein. Volgens de brandweer was er aanvankelijk ‘zeer veel’ rookontwikkeling.


Flinke rookontwikkeling bij de brand. Foto: Marcel van Dorst

Omdat de rook snel neersloeg hadden de wijken Laageinde en Baardwijk extra last van de rookontwikkeling. De Midden-Brabantweg is afgesloten. Rond halfvijf is er weinig rook of vuur meer, al blijft het hout nog smeulen. Meerdere brandweervoertuigen zijn ter plaatse. Ook is er een groot watertransport aangelegd.

De brandweer is nog steeds druk bezig de situatie onder controle te krijgen. De brandt woedt bij Maton, een bedrijf dat onder meer afval en andere restproducten inzamelt.