Chauffeur rijdt kilometers door met brandende vrachtwagen geladen met gas

Foto: Jeroen Stuve

Chauffeur rijdt kilometers door met brandende vrachtwagen geladen met gas

DORST / TILBURG – Een vrachtwagen is woensdagochtend in brand gevlogen door een vastgelopen rem. De vrachtwagen vervoerde 45000 liter lpg-gas. De chauffeur ontdekte de brand toen hij door Dorst reed. Hij alarmeerde de hulpdiensten maar bleef doorrijden tot hij buiten de bebouwde kom was.


Foto: Jeroen Stuve

Op de Bredaseweg in Tilburg kon de chauffeur met een aantal brandblussers de vlammen doven. De brandweer van Dorst en Breda zijn ter plaatse gekomen om de brand verder te blussen. De Bredaseweg tussen Tilburg-Reeshof en Hulten is enige tijd afgesloten geweest. Een bergingsbedrijf komt ter plaatse om de vrachtwagen af te voeren.