Aanleg zonnepark langs A58 loopt voorspoedig

Foto: Perry Roovers

Aanleg zonnepark langs A58 loopt voorspoedig

ETTEN-LEUR – Aan de Rijksweg A58 bij Etten-Leur wordt een zonnepark van ruim drie hectare gerealiseerd. Het Rijksvastgoedbedrijf en Greenspread Brabant B.V. sloten hiervoor op 21 januari 2019 een overeenkomst. Het zonnepark, bestaande uit bijna 6.500 zonnepanelen, zal genoeg duurzame energie produceren voor ongeveer 800 huishoudens. Naar verwachting is het zonnepark eind 2020 klaar.

Foto: Perry Roovers

Bijdrage aan realisatie duurzaamheidsdoelstellingen
Met een vermogen van drie megawatt levert het project een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheiddoelstelling van de gemeente Etten-Leur. Het park is voorzien aan de noordzijde van rijksweg A58, op de geluidswal tussen de afslagen Etten-Leur-Zuid en Etten-Leur. Het Rijksvastgoedbedrijf werkt in dit traject samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Etten-Leur.