Jonge wielrenner (17) zwaargewond bij val voor de start van wielerwedstrijd

Foto: Rico Vogels

Jonge wielrenner (17) zwaargewond bij val voor de start van wielerwedstrijd

VALKENSWAARD – Een wielrenner van zeventien jaar oud is zondagmorgen hard gevallen op de Westerhovenseweg in Valkenswaard. Hij kwam hierbij met zijn hoofd op het wegdek terecht. Het slachtoffer is naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Foto: Rico Vogels

Naast twee ambulances is ook een traumahelikopter ter plaatse geweest. De jongen, lid van Wcl Bergklimmers in Sittard, zou meedoen aan de koers voor renners onder negentien jaar. Hoe het slachtoffer ten val is gekomen is niet bekend. Er was niemand bij het slachtoffer in de buurt toen het ongeval gebeurde.

De juniorenwedstrijd is ondanks de valpartij doorgegaan. Wel moest de jury de koers stilleggen om de ronde-arts naar de jongen te kunnen laten kijken. Nadat de dokter was teruggekeerd, kon de race worden hervat.