RKC gelijk tegen Sparta in oefenwedstrijd Waalwijk

Sparta player Lennart Thy. Foto: Marcel van Dorst

RKC gelijk tegen Sparta in oefenwedstrijd Waalwijk

WAALWIJK – RKC Waalwijk speelde donderdagavond tijdens het oefenduel gelijk tegen Sparta Rotterdam. In het eigen Mandemakers Stadion werd er uiteindelijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen de mede-eredivisionist.

Sparta player Deroy Duarte (L), RKC player James Efmorfidis (R) Foto: Marcel van Dorst

RKC liet zich goed zien in de eerste helft tegen de Rotterdammers, met rechtsbuiten James Efmorfidis als uitblinker. Hij veroverde bal na bal en speelde met verschillende goede acties enkele Sparta-verdedigers zoek. Toch leverde het RKC voor rust opnieuw geen doelpunt op. Sterker nog, Sparta kreeg juist de grootste kans op een goal, nadat Saïd Bakari hands maakte in het strafschopgebied. Lennart Thy schoot strafschop in de linkerhoek, doelman Etienne Vaessen tikte hem knap naast.

Na rust werd Sparta wat sterker en bleek niet voor het eerst een spelhervatting RKC te machtig. Bart Vriends kon inkoppen na een corner: 0-1. Maar halverwege de tweede helft zette RKC daar ook een kopgoal tegenover. Anas Tahiri kopte raak na een uitstekende voorzet van Luuk Wouters: 1-1.

Sparta player Lennart Thy (L), RKC player Vurnon Anita (R) Foto: Marcel van Dorst