Schade valt mee na zomerstorm Francis

Foto: Iwan van Dun

Schade valt mee na zomerstorm Francis

BRABANT – De zomerstorm Francis die op dit moment over Brabant raast zorgt nog niet voor veel schade. Hier en daar is een tak afgebroken maar grote problemen lijken uit te blijven. Francis is over het hoogtepunt heen maar ook woensdagochtend kan het nog onstuimig zijn.


In Schijndel kwam een tak naar beneden. Foto: Sander van Gils

In de Kloosterstraat in Schijndel was het dinsdagavond laat wel raak: een dikke boom is daar doormidden gebroken en die versperde de weg. De weg moest worden afgezet door de politie en de brandweer zaagde de boom in stukken om hem van de weg te kunnen halen.

Ook in Drunen was storm Francis te sterk voor een boom: op de Duinweg waaide een dikke tak van een boom en kwam op de weg terecht. Ook daar is de brandweer aan de slag gegaan om de tak in stukken te zagen en aan de kant van de weg te liggen. De weg is daar inmiddels wel weer vrijgegeven.