Karpervissers in slaap neergestoken op Beekse Bergen

Foto: Jack Brekelmans

Karpervissers in slaap neergestoken op Beekse Bergen

HILVARENBEEK –¬†Twee vissers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig mishandeld langs het kanaal ter hoogte van safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het tweetal werd onverhoeds in hun slaap aangevallen door vier mensen en heeft volgens de politie flinke steek- dan wel snijwonden opgelopen. De politie is op zoek naar twee mannen en twee vrouwen. Zij zouden er na de mishandeling vandoor zijn gegaan in een rubberbootje.


Foto: Jack Brekelmans

Na een melding troffen de hulpdiensten de twee gewonde mannen aan. Volgen hun verklaringen waren zij op twee verschillende plekken aan het nachtvissen. In hun slaap werden ze overvallen door twee mannen en twee vrouwen. Volgens de politie zijn de verdachten tussen de 18 en 22 jaar oud.

Een van de vissers werd geslagen met een fles. De andere visser schoot hem te hulp, waarna beide mannen met een kapotte fles werden geslagen. De klappen hebben vermoedelijk de verwondingen veroorzaakt. Een getuige heeft de verdachten zien wegrennen. Zij zouden in een wit bootje met buitenboordmotor zijn gestapt, dat is weggevaren in de richting van Tilburg. Een zoekactie van de politie naar het bootje leverde niets op.