Carnaval 2021 op (de) tocht, samen drinken en hossen zit er niet in

Foto: Marcel van Dorst

Carnaval 2021 op (de) tocht, samen drinken en hossen zit er niet in

BRABANT – Grote kans dat er dit jaar geen carnaval of carnavalsoptocht plaats vind in Brabant. Geertruidenberg heeft op voorhand al besloten geen carnaval te vieren. “Je kunt maar beter vroeg duidelijkheid verschaffen”, aldus voorzitter Kees van Oosterhout van de plaatselijke carnavalsvereniging in Potteschijterslaand. “We hebben deze beslissing met pijn in ons hart genomen.”


Zal dit beeld komende carnaval niet te zien zijn? Foto: Marcel van Dorst

In Geertruidenberg mogen in februari dan geen activiteiten plaatsvinden, de carnavalsverenigingen in het naburige Raamsdonksveer en Raamsdonk hebben aangegeven wel evenementen te willen organiseren. Dat roept Van de Laar de volgende vraag op”: “Als je in de ene plaats niks doet en in de andere wordt wel vanalles georganiseerd, ik weet niet hoe dat zou gaan verlopen. Gaat dan iedereen vanuit Geertruidenberg naar Raamsdonksveer?”