Kermis exploitanten voeren in Tilburg actie tegen verbod op kermissen

Foto: Toby de Kort

Kermis exploitanten voeren in Tilburg actie tegen verbod op kermissen

TILBURG – Op het Stadskantoor in Tilburg is een gesprek gaande tussen een aantal kermisexploitanten en de projectleider kermis van de gemeente Tilburg. Dit is het voorlopige resultaat van een spontane actie van zeker 25 kermisexploitanten bij het Stadskantoor in Tilburg. Ze zijn boos op de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, omdat die tot 1 november kermissen heeft verboden.


Foto: Toby de Kort

De kermisbranche is er inhoudelijk op tegen en ze zegt dat ze ook door het besluit is overvallen. Met de actie hoopten de exploitanten op een gesprek met burgemeester Theo Weterings. Hij is de voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.