Stadskantoren kleuren rood als protest culturele sector

Foto: Tom van der Put

Stadskantoren kleuren rood als protest culturele sector

Het Stadskantoor in Etten-Leur is één van de gebouwen die dinsdagavond rood verlicht zijn. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de nijpende situatie van de culturele sector. Tientallen bekende gebouwen in het hele land werden rood opgelicht.


Stadskantoor in Breda. Foto: Perry Roovers

Naast het Stadskantoor in Etten-Leur, lichtten ook het Stadhuis in Eindhoven en Den Bosch rood op. Net als tientallen bekende gebouwen als Paradiso, Tivioli, het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, Ziggo Dome, het Binnenhof, het stadhuis in Delft en De Kuip. Door van 21.00 tot 23.55 uur rode lampen te ontsteken, geven poppodia en theaters aan dat het in de sector nu echt vijf voor twaalf is.