Brandweer redt hond uit de (dak) goot van woning in Eindhoven

Foto: Dave Hendriks

Brandweer redt hond uit de (dak) goot van woning in Eindhoven

EINDHOVEN – Een niet alledaags klusje voor de brandweer van Eindhoven. Daar waar een kat in de boom de normaalste zaak van de wereld is stonden de brandweerlieden nu voor een niet alledaagse taak; een hond in de (dak)goot! Hoe deze trouwe viervoeter in de dakgoot van een woning aan de Gestelsestraat terecht is gekomen is nog een raadsel. De bewoners waren niet thuis. Omwonenden zagen de hond zitten en hebben eerst geprobeerd om hem zelf naar een open raam te lokken. Toen dat niet lukte belden ze de brandweer.

Foto: Dave Hendriks

De labradoodle vond het allemaal maar best. Geen geblaf en of gepiep maar gelaten liet hij toe hoe een hoogwerker van de brandweer tot aan bed dakgoot kwam en de brandweerlieden het beest veilig naar beneden konden halen.