Eerste versterking NAC binnen; Morene Rutten tekent voor drie jaar

Foto: Marcel van Dorst

Eerste versterking NAC binnen; Morene Rutten tekent voor drie jaar

BREDA – Moreno Rutten staat na één jaar voor een terugkeer op de Nederlandse velden. VVV-Venlo wilde de 27-jarige Bosschenaar terughalen, maar Rutten zal een ander geel-zwart shirt aantrekken: NAC Breda wordt de komende drie jaar zijn nieuwe werkgever. De verwachting is dat Moreno woensdag (18.30 uur) tegen Baronie en zondag (12.15 uur) tegen FC Dordrecht meteen zal worden ingezet.

De rechtsback wordt daarmee herenigt met Maurice Steijn, die tussen 2015 en 2019 zijn trainer was bij VVV. Rutten vertrok medio 2019 naar het Italiaanse Crotone, maar dat avontuur werd geen succes: na 26 Serie B-minuten liet hij eind mei zijn contract ontbinden.

Concurrentie
Interessant wordt te zien op welke plek en ten koste van wie. Of hij gaat de concurrentie aan met rechtsback Robin Schouten of hij wordt gebruikt als linksback. Javier Noblejas ontbrak tegen sc Heerenveen nog vanwege een blessure, waardoor Jethro Mashart zaterdag een kans kreeg.