Hittegolf op komst, hete zomerdagen komende week

Hittegolf op komst, hete zomerdagen komende week

Vanaf woensdag breekt een droge en zeer warme periode aan met een grote kans op een regionale, en waarschijnlijk zelfs een landelijke, hittegolf. Dat meldt Weerplaza. 


De komende dagen zijn de omstandigheden nog ‘gematigd’. ,,Morgen wordt het zomers warm in Limburg, maar elders in het land wordt het vrij normaal zomerweer, met een gemiddelde temperatuur van gemiddeld 23 graden. Vanaf woensdag begint het”, aldus de weervrouw.

Woensdag wordt er in het zuiden en oosten van het land een temperatuur van 25 tot 27 graden verwacht. Donderdag en vrijdag is de kans groot dat het in die regio tropisch warm wordt, met vrijdag temperaturen van 33 tot 34 graden. ,,Ook in de rest van het land wordt het warm zomerweer.”