Twee personen met brandwonden naar ziekenhuis na bijvullen vuurschaal met bio ethanol

Foto: Iwan van Dun

Twee personen met brandwonden naar ziekenhuis na bijvullen vuurschaal met bio ethanol

NIEUWKUIJK – Twee personen zijn donderdag avonden met (zware) brandwonden naar het ziekenhuis gebracht na een incident aan De Maashoven in Nieuwkuijk (gemeente Heusden). Rond 22:30 uur raakte de personen gewond toen een vuurschaal werd bijgevuld met bio ethanol, hierbij ontstond een steekvlam. Het incident speelde zich af in een tuin achter een woning aan De Maashoven in Nieuwkuijk. Beide personen liepen door de steekvlam brandwonden aan het gezicht en armen op. 


Foto: Iwan van Dun

Na het incident werden de slachtoffers, twee volwassenen bij de desbetreffende woning en bij de buren onder de douche gezet in afwachting van de komst van de hulpdiensten. Twee ambulances, politie en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uit eindelijk niet meer in actie te komen om dat de verwondingen relatief mee vielen. Hoe de steekvlam kon ontstaan is niet bekend. Na verluid zou er een feestje zijn geweest op het moment dat het mis ging. Een aantal aanwezige kinderen werden na het incident bij de overburen opgevangen en kregen van de hulpverleners een traumabeertje om zo even van de schrik te kunnen bekomen. Het incident trok flink wat bekijks van buurtbewoners.

De twee slachtoffers werden na het incident met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Over de identiteit van hen is niks bekend. De oorzaak van het incident word onderzocht.