Bestelbus Van Dijk uit Made door brand verwoest

Foto: Marcel van Dorst

Bestelbus Van Dijk uit Made door brand verwoest

MADE – Aan de Brieltjenspolder in Made is donderdagochtend een bestelbus van Van Dijk uit Made in vlammen opgegaan. Een medewerker had even daarvoor nog een ritje gemaakt met de bestelbus en was weer teruggereden naar het bedrijfspand op het Industrieterrein. Daar parkeerde hij de auto en zag vervolgens rook onder de motorkap vandaan komen.

Foto: Marcel van Dorst

Dikke zwarte rookpluimen
Niet veel later sloegen de vlammen uit het voertuig. De dikke zwarte rookpluimen boven het industrieterrein waren van veraf goed te zien. Een lid van het brandweerteam uit Made was ter plaatse en probeerde nog te blussen met een brandblusser maar de brand was niet meer te stoppen waarna de brandweer werd gealarmeerd. Deze waren snel ter plaatse en hebben de brand geblust. Een opgeroepen tankwagen voor watertoevoer is nog ter plaatse geweest maar de brand was al geblust.

De brand is waarschijnlijk ontstaan door een technisch mankement. De schade aan de bus is onherstelbaar en het voertuig is rijp voor de sloop.