(VIDEO) Radeloze Arie den Dekker overleden nadat hij zichzelf in brand steekt

Foto: Gabor Heeres

(VIDEO) Radeloze Arie den Dekker overleden nadat hij zichzelf in brand steekt

OSS – De man die zich maandagochtend in brand heeft gestoken voor het gemeentehuis van Oss is Arie den Dekker (54). Dat bevestigt Marco Vullings, bij wie de dakloze Den Dekker het laatste jaar veel verbleef tegenover het Brabants Dagblad. ,,De politie is hier aan de deur geweest. Arie is er heel slecht aan toe. Ze denken dat hij het eind van de dag niet haalt.” Iets wat een paar uur later waarheid wordt want Arie overlijdt in het ziekenhuis ten gevolge van zijn verwondingen.


Foto: Gabor Heeres

Brandbom
Den Dekker legde in 2018 een getuigenis af over de liquidatie op Peter Netten in Oss. In september 2018 werd daarop mogelijk wraak op hem genomen. Toen brandde het huis aan de Aengelbertlaan dat hij van de gemeente huurde compleet uit nadat er een brandbom naar binnen was gegooid. Het huis werd daarna gesloopt en Den Dekker werd door justitie ter bescherming op verschillende plekken buiten Oss ondergebracht. In april vorig jaar werd dit programma abrupt beëindigd en stond Den Dekker op straat. Hij lag nu al bijna twee jaar in de clinch met de gemeente en andere instanties over woonruimte.