Politie voorkomt afgesproken vechtpartij in Eindhoven

Foto: Sem van Rijssel

Politie voorkomt afgesproken vechtpartij in Eindhoven

EINDHOVEN – Een op internet afgesproken vechtpartij op het Stadhuisplein in Eindhoven is vrijdagavond door de politie in de kiem gesmoord. Groepen jongeren uit Helmond en Eindhoven hadden elkaar uitgedaagd.

Foto: Sem van Rijssel

Volgens een politiewoordvoerder kreeg de politie lucht van de afspraak en was ze met meerdere agenten op straat om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. De situatie is volgens de politiewoordvoerder rustig gebleven in de binnenstad.

Via sociale media zou opgeroepen zijn om naar het Stadhuisplein te komen en messen of andere wapens mee te nemen. Uit voorzorg was het plein afgezet en op de weg tussen Helmond en Eindhoven stonden enkele politieauto’s met zwaailicht. Onderweg werden wagens met jongeren gecontroleerd en eventueel teruggestuurd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Foto: Sem van Rijssel