Boerenprotest ‘gemoedelijk en ordentelijk verlopen’

Foto: Marcel van Dorst

Boerenprotest ‘gemoedelijk en ordentelijk verlopen’

DE BILT – De Veiligheidsregio Utrecht is tevreden over het verloop van het boerenprotest in De Bilt. Het protest is volgens een woordvoerder ‘gemoedelijk en ordentelijk verlopen en de samenwerking met de organisatie was constructief.’


Foto: Marcel van Dorst

Volgens de veiligheidsregio hebben naar schatting 1500 demonstranten het boerenprotest bijgewoond. De bijeenkomst was iets voor 17.00 uur afgelopen. Het vertrek van de boeren na afloop van de demonstratie verliep rustig. Het protest werd in de in middag nog even stilgelegd omdat de 1,5 meterregel niet werd nageleefd, maar na een korte onderbreking ging de demonstratie verder.

Aanleiding van het protest was voermaatregel die het kabinet de melkveesector wil opleggen. De plek in De Bilt werd gekozen vanwege de nabijheid van het RIVM. Tot de sprekers behoorden onder meer Johan Vollenbroek (MOB) en de politici Annie Schreijer-Pierik (CDA) en Roelof Bisschop (SGP). Ook Jan Cees Vogelaar (Mesdag Zuivelfonds), Geesje Rotgers (AgriFacts), Gideon van Meijeren (FvD) en Mark van den Oever van organisator Farmers Defence Force spraken de aanwezigen toe.

Foto: Marcel van Dorst