GoSharing scooter ook in Oosterhout; overlast of aanwinst?

Foto: Marcel van Dorst

GoSharing scooter ook in Oosterhout; overlast of aanwinst?

OOSTERHOUT – Na Breda is ook Oosterhout aan de beurt met de leen scooter van GoSharing. Het deelscooterbedrijf GO Sharing biedt tientallen elektrische deelscooters aan om makkelijk en duurzaam te reizen. De scooters kunnen binnen het servicegebied van Oosterhout worden gehuurd en na de rit weer worden geparkeerd. Natuurlijk is het niet de bedoeling om de scooter zomaar ergens achter te laten.


Of deze bewust is achtergelaten is ons niet bekend. Foto: Marcel van Dorst

Het servicegebied en een overzicht van de beschikbare scooters zijn terug te vinden in de app. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs.

Overlast
In Breda zorgde de scooters voor veel overlast. De scooter werd gehuurd en zo maar ergens achtergelaten of zelfs in het water gegooid. Ook kwamen er klachten van overlast binnen van rondscheurende jongeren op de leenscooter. Of dat in Oosterhout ook het geval zal worden is afwachten.

Foto: Marcel van Dorst