Poolse beschonken bestuurder ramt boom en gaat er vandoor

Foto: Marcel van Dorst

Poolse beschonken bestuurder ramt boom en gaat er vandoor

HOOGE ZWALUWE – Een dronken Poolse bestuurder van een Mercedes is zaterdagavond met zijn auto uit de bocht gevlogen en ramde daarna een boom. Het ongeval gebeurde op de Helkantsedijk. De bestuurder is er daarna in zijn zwaar beschadigde auto vandoor gegaan. Daarvoor moest de bestuurder een weiland door. Het voertuig werd even later in Hooge Zwaluwe aangetroffen op een parkeerplaats aan de Vogelstraat. Volgens getuigen zouden er drie personen in de auto zitten. Er werd bij het aantreffen van het voertuig maar één persoon aangetroffen.


Foto: Marcel van Dorst

Communicatie met de man werd bemoeilijkt door de Poolse taal. Wel kon de man verklaren zelf gereden te hebben en dat ie gedronken had. Dat bleek ook na een eerste blaastest. De man is daarop aangehouden. Hoeveel de man gedronken heeft zal op het politiebureau moeten uitwijzen bij een tweede blaastest.

Waar de andere inzittenden gebleven zijn is niet bekend. Gezien de klap die het voertuig gemaakt heeft zullen ook deze personen gewond moeten zijn. De politie doet onderzoek.