Haalt corona streep door het carnaval van 2021?

Foto: Marcel van Dorst

Haalt corona streep door het carnaval van 2021?

Carnaval 2021 staat door het coronavirus op losse schroeven. Althans dat staat beschreven op de website van de Telegraaf. De verwachting is dat grote publieksevenementen in februari niet kunnen doorgaan.

Horeca-ondernemers in het zuiden vrezen een economische ramp. De eerste vieringen zijn al afgelast. „We bereiden ons voor op een feest met zeer grote beperkingen”, zegt Jos Hessels, burgemeester van Echt-Susteren en voorzitter van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg.

Veiligheidsregio Brabant-Noord heeft nog niet over de kwestie gesproken en wijst op de coronamaatregelen: „In deze regels past het vieren van carnaval niet. Zolang deze regels gelden, is er geen overleg over carnaval 2021.”